Blogg

Fantastiska Arninge

24 maj 2017

Vill börja med att gratulera Johans fina spel på Arningen igår. +6 och de beryktade toppade/duffade chipparna såg vi inte en skymt av. Är det helt enkelt som så att du kunde spela ut hela ditt register nu när du äntligen fick ha mig i bollen? Jag tror du blir lite mer avslappnad då Risis.

Även om det blev stryk så tar jag med mig viktiga erfarneheter från rundan inför ÖT.

1. Gustav kan man som vanligt få på lite svaj. Det krävs inte mer än ett par hårda greener, så börjar det gå griller i huvudet på honom. Kan man dessutom elda på honom lite på ÖT genom att tycka att han e fåning så borde kolapsen vara ett faktum!

2. Den Episka drivern kommer att få Risisben att dallra inför utslag med vatten längs högersidan.

3. Jag är ändå bäst! 

 

Tack för en trevlig runda även om det var lite beklämmande att se er dra runt era pensionärsvagnar.

 

 

ÖT-Premiär

5 maj 2017

Efter ÖTs prolog i den spanska värmen var det äntligen dags för Sverigepremiär för touren. Banan, Arlandastads Nya, där jag aldrig tidigare skjutit över 80 ingav hopp om att detta skulle bli en markering högt upp på bruttolistan. Efter ett duffat inspel och en snöplig bogey på hål 1 gav jag mig själv 3 riktigt OK birdiechanser som tyvärr alla mynnade ut i var sitt tap in-par. En bra up and down på hål 5 imponerade tydligen så på medspelarna att kommentaren ‘’är det sänkning på gång’’ viskades. Vilken jinx! Utslaget på hål 6 hamnade i fairwaybunkern, toppat andraslag till bakre greenbunker, missat bunkerslag, ospelbar boll och trippeln var ett faktum. Drivern fungerade inte denna dag trotts att den funkat så fint i trackman. Men vad gör det? Jag har ju tourens manligaste driver med endast 8 graders loft. Hur ska Erik slå det? Att jag dessutom spelar de minst spelförlåtande järnklubborna på touren måste nu svida än mer i den forna singelhandicapares ögon. 83 slag, 12 över par blev resultatet. Ett slag sämre än Gustav men ändå 1 slag bättre än Eriks toppnotering säsongen 2016.

 

Stolt, som valde att inte spela ÖT-premiären i år la sin första tävling i korpen, en liga i vilken Erik stormtrivs. Glädjeropet från 18e green efter att Erik rullat i putten som slog den berömda Bogey-Svensson ekar fortfarande i de Uppländska skogarna. Imponerande Erik, verkligen! Lite tråkigt var dock att varken Viasat eller C-more sände Eriks bragdrunda så jag kan endast referera till Eriks egen ’’sergerintervju’’ i viken han nämner att batteriet i kikaren la av. Detta såg han dock enbart som något positivt och jag förstår honom. Det är ju uppenbart fel på Eriks kikare. Den indikerar för korta avstånd, det har vi sett så många gånger. Typexemplet är då Eriks inspel landar 7 meter kort om green, Erik slår ut med armarna och säger ‘’Va!!!! Jag förstår ingenting, kikaren sa 163 meter till flagg och då tog jag ändå en järn-8 för att kompensera för den lätta motvinden’’. Det råder inget tvivel om att Eriks kikare länge jobbat i maskopi med golfgudarna för att sabotera Eriks golfspel. Bra Erik att du äntligen låter förrädaren stanna hemma!

 

V1orna, bollen som passar alla svingar utom Eriks . Har Titleist medvetet skapat en boll som förstör Eriks spel? Kanske… Frågan blir då var de samlat så mycket information om denna mycket komplexa sving. Gissa om jag vek mig dubbel av skratt när någon föreslog att de kanske köpt Trackmandata från någon av Eriks utprovningar. Hallå?!?! Inte ens Trackman klarar av att registerna en sving där klubban kommer så mycket utifrån och in. Om Titleist samlar information om Erik är det en gåta hur de får tag på den. Smart Erik att du byter leverantör till Bridgestone. En tillverkare som har fullt upp att vinna formel1 lägger knappast resurser på att sabotera Stolts spel.

 

Handicapgrupp 3…. Nä skämten om det tar vi en annan gång. Säkert är dock att man bör sälja sina Telia-aktier då Stolt lär låta operatören 3 leverera årets semesterhälsning från Grekland. Semesterpengar han kanske borde lägga på ett par nya icke vita golfskor.  

 

Kanarieholmarna

27 feb 2017

Premiären kryper allt närmare för vissa av oss, men även jag ser fram emot att sitta kvar här hemma och få knappa in årets första rundor. Vad jag förstått har golfturisterna sökt med lykta och lampa efter spelvänliga banor för att få en angenäm start på årets statistik. The Beast ströks och ersattes med banor lämpade för farmor Greta. Gustav visade mig en "hole-fly-by" över en av banorna vars fairway var kantade med lodräta klippväggar vilket tycktes göra det nästintill omöjligt att slå bort bollen. En hookad drive kommer med andra ord alltid att sutsa ut fint på fairway igen. Kan man inte flytta Gran canariavädret till Stockholm, så får man flytta Riksten, Queens m.fl. till Kanarieholmarna!

Hurseomhellst ser jag fram emot att få en detaljerad raportering söderifrån, varför inte ocensurerat i denna blogg!?

Jag håller tummarna för att ni får spela själva i en tvåboll och inte tillsammans med turistgolfare som går i puttlinjen, säger "Bra slag" utan reflektion och till råge på allt visar sig spela med den nya fräna Callawaydrivern nu suktar efter.

Svinga lungt!

 

 

 

God Jul!

23 dec 2015

Snart Jul och snart dags för nollställning av statistiken. Det mesta talar för att Gustav tar hem årets bruttosnitt och bruttoscore men än är det några dagar kvar, så vi ska inte ta ut ngt i förskott!!! Det ryktas att Stefan i depseration för att släcka sitt törstande golfbehov ringer runt som en galning för att få med sig ngn att spela med.

Hur går det då nästa år? Många faktorer (se nedan) pekar mot att undertecknad tar hem det rubbet nästa år!!! 

-Nya stickor! Tillslut har man kommit till insikt att det inte längre går att konkurrera med mina gamla hickoryklubbor. Tekniken har blivit en så pass viktig faktor inom golfsporten att jag inte hade ngt annat val än tillgodose mig jämnbördiga klubbor som mina medspelare. Det är så klart tråkigt att teknik är så avgörande men det är ju tyvärr bara att spela med och införskaffa självspelande klubbor.

Jag kommer att ha en Volvo. Detta kommer att hjälpa min mentala förberedelse inför rundan. Istället för att behöva fälla vartenda säte i bilen, ta ut alla klubbor ut bagen förutom min 32'' korta putter, hitta ett ledigt utrymme för hästtäcken och ölburkar som måste stuvas om, så behöver jag nu bara kasta in klubborna där bak.

-Jag ska bli pappa. Ska ungen få en bra uppväxt så måste jag fixa fram stålar och det gör jag enklast genom att bli golfproffs. Jag tror ungens uppväxtmöjligheter som motivationshöjare kommer att få oanade effekter på mitt golfspel. 

-Se ska jag ju så klart minska antalet skithål nästa år. 

 

God Jul och Gott nytt år önskar

Kommande ÖT mästaren för många år framöver

 

 

 

 

Fegisar

4 jun 2014

Kl 2000 ska jag iväg till rangen och börja bygga upp swingen inför ÖT! Två nycklar att tänka på:

1. Greppa klubban först med väsnter hand och låt klubban befinna sig till väsnter om dig när du står rakt upp. (Detta kommer ge mig bästa tänkbara grepp!)

2. Inled siktet med att rikta klubbbladet mot målet och låt sulan vila vinkelrätt mot målet vilket gör att händerna hamnar framför bollen (detta kommer att revolutionera min start på bakswingen!).

 

Nu är det bara att hålla tummarna för att detta ger önska effekt ikväll på rangen.

 

För övrigt så gör Risis och Gustav sitt yttersta för att få till så många ronder som möjligt på Queens nu när jag inte kan lira. De känner min bruttosnittscore flåsa i bakhasorna och nu ska de fegisarna föröska vinna till sig lite extra utrymme! FEGT!!!!

 

 

Vänstervindar!

25 maj 2014

Jaha då har det varitval idag och att dömma av det preliminära valresultatet tycks det blåsa vänstervindar över Sverige. Det här har vi ju dock vetat om redan sedan förra helgen eftersom så fort Gustav spelade driver från tee, så blåste det kraftig vänstervind.

Imorgon blir det spel på Kings och någonting säger mig att Marcus kommer att visa upp både höger- och vänsterextrema tendenser. Jag spår en riktig veggo-flata-festival vänster hook på 2an samt en riktig facistisk brunhöger slice på hål 14!

Risis lirade ju till sig ett riktigt fin resultat på Linköping förra helgen men ryktet säger att han var långt under riksdagsspärren på gårdagens runda å Brollsta! Man får helt klart lite vibbar av Nydemokrati....  Wagnmeister effekten satte tydligen bara i en mandatperiod....

Gissnigsvis tar Miljöpartisten hem det imorgon! Folket har röstat ju röstat fram de gröna...det ska vara naturligt! Kravmärkt järn-2 och inte genmanipulerad kärringklubba (ok låt gå för FIs procent).

/K-G Bergström

 

 

 

 

 

 

Förstör inte gammal vänskap imorgon.....

28 mar 2014

I morgon är det premiär och det ligger oerhört mycket prestige i luften! Men snälla ta en titt på fotot nedan och försök ha det i minnet när vi hatar varandra som mest imorgon på golfbanan!!

Låt inte tilldelat pliktslag eller spydig gliring förstöra lång och fin vänskap!

För övrigt var du feg redan på den tiden Gustav! Minns jag rätt så vägrade du åka Jet-Line, Xentrox mm........ Idag artar sig din feghet i form av kärringklubbor!!!! 

Må bäste man vinna imorgon, dvs. Jag! 

 

Premiär på lördag!!!

27 mar 2014

Då var det snart dax! Golfpremiär!!!! Smaka på det!!!!

Men inte för Gustav...... han har redan varit o tjuvtränat. Men visst jag förstår om det kittlar lite extra när jag är med i bollen istället för vår alla Hollywood look-a-like Göran. Mannen med de många ansiktena!

En ny spoon har man införskaffat också! Det bästa med allt är att den ser exakt lika dan ut som min gamla spoon. Känns skönt! Jag tror det kommer bli mycket spoon i år.....det är jag och Stenson som spelar på det viset!

Stenson är ju precis som jag också väldigt bra med de långa järnen! Fast jag skulle ju aldrig spela i cykel-solglasögon och heller inte ha en igolkottfrisör á la Stefan under kepan....

Ett stort frågetecken får vi även sätta för Risis form...... ditt skalbaggesprattlande för att komma upp ur fåtöljen ingav ingen större respekt! Ett tips Risis är att undvika att lägga dig på rygg under rundan...det finns risk för att du blir kvar i gräset medan vi andra lirar vidare:)

 

Svinga lugnt på lördag!!!

 

 

 

OS och quizkampen

9 feb 2014

Det är inte helt fel att ligga i soffan och glappa mellan Hellner och Quizkampen..... OS måtto är ju "Det vikitgaste är inte att vinna utan att kämpa väl"....ett måtto som inte känns så värst applicerbartpå årets andra stora tävling ÖT2014! Årets tredje stora tävling är VM i Brasilien som i vanlig ordning krockar med årets sista och största tävling, Hasselatouren!

Men nu snackade vi ju som sagt ÖT och där tycks ju inte kämpatakter och heder stå högt i kurs utan tyvärr förpestas ÖT av teknisk dopning i form av käringklubor och teleskop.....

Det är bara tävlingens bildade spelare som fortfarande håller fast vid fina golftradioner och svingar järntreor.

Vilka som är tävlingens bildade spelare råder det ingen större tveksamhet kring det är bara att gå in och kolla statistiken på Quizkampen....

styltan83 - Reisburger 56-19 (12 oavgjorda)

styltan83 - Malaganda 46-22 (14)

styltan83 - Goose5 9 - 12 (1)

 

man kan ju undra om Risis överhuvudtaget läste en dagstidning under sin tid i London... när han på frågan om vilka de två stora partierna i Storbrittanien är?, svarar "Hats and Cats".... 

Nu leder visserligen Stefan över mig men jag tror att det kommer att vara kortvarigt...han kan bara inte fortsätta få så många Napoleonfrågor. Men hursomhellst så har jag ju förstått att jag måste sakta ned farten till sommarens ÖT! Springer jag på i vanlig ordining så kommer jag att få gå och diskutera realitysåpor och tv-shopsprodukter med Wenker, Nä då är det bättre att dra fötterna efter sig och kunna ha lite djupare diskussion med Stefan/Goose5.

Vem vet att få vila tankarna på Israel-Palestina konflikten eller Salvaroe Dalis konstnärsskap kanske får oanade konsekvenser på golfspelet också!

I skrivande stund vann jag precis mot herr "läser aldrig en dagstidning" med 15-11 så nu står det 57-19.... 

/styltan83

 

 

 

Nu står vi alla på 0!!!

2 jan 2014

Härligt med nytt år och nya förväntningar! Nu ligger vi alla fyra lika på snittscore, antal birdies och de bästa rundorna har ännu inte spelats! Det gamla året går nu in i historieböckerna och snart är det bara fragment av detta år som finns kvar på våra näthinnor....kanske kommer vi komma ihåg Johans socket på Ryas hål 14....eller mina två fina birdies på Vasatorp respektive Falsterbos långa par 5-or, eller så kanske vi kommer ihåg......f-n Gustav jag har ju redan glömt bort varenda slag du gjort i år! Det ända som finns kvar som ngt svagt minne är att du gjorde ngn riktig kalkonrunda på Viksberg tidigt på året? Undrar om det inte var samma runda som jag sänkte mig??

Hursomhellst kan det ju vara bra med en liten uppsummering av 2013 innan det faller i total glömska...

Årets lägsta rundo presterade Gustav på Riksten när han spelade +1. Just Riksten finns med på flera ställa över årets bästa rundor...bl.a. så är två av Johans tre +2 rundor spelade på Riksten och den tredje på Arlandastads nya bana. Årets fyra lägsta resultat spelades alltså på dessa två banor och det kanske snarare var valet av banan än presationen som avjorde bruttolistan? Vi vet ju alla att Riksten har en tendens att bli väldigt torr och rullvänlig på sommaren och Arlandastad behöver man väl knappast ngn rull på för att ta sig runt.....

Rundorna på Riksten och Arlanda har givetvis fått en stor genomslagskraft på årets snittscorer och mycket riktigt hittar vi där Johan på första plats strax före Gustav och de slog i snitt 10,61 respektive 10,69 slag per runda. Men för att få en mer rättvis bedömning till nästa år så kan ske vi ska försöka normalisera rundorna på ngt matematiskt sätt? Man skulle kunma tänka sig att scoren på Riskten multipliceras men en faktor av 2 medan kanske Viksberg istället multipliceras med en faktor av 0,5? Viksberg är ju en betydligt tuffare bana där ett dåligt slag straffas omedlebart....vilket Gustav som sagt har fått erfara...

Birdiligan vanns av Gustav som slutade på fina 1,54 birdie per runda trots att han inledde med tre birdielösa rundor. Hans birdiesnitt fick sig dock en ordentlig skjuts under sommaren när han presterade sin livs puttning (samt ska vi säga i ärlighetens namn spelade han många korta torra par 4 och par 5 hål). Lika fin puttning är nog dock inte att vänta till nästa sommar eftersom att han strax före jul drabbades av hybris och införskaffade en ny putter...

Vad gäller de ointressanta nettoresultaten hade Gustav den lägsta netosnittscoren på 3,58 slag per runda och Johan och Gustav spelade två rundor var på fyra slag under par netto. Johans runda på Riksten hamnade dock i topp eftersom det var den runda med lägst antal slag på slopen (5), men så är det ju också en himla enkel bana!

Men nu ska vi inte älta det gamla året utan istället lägga fokus på alla fina rundor som kommer att spelas 2014!

 

Nedan presenteras utvecklingen av årets snittscore runda för runda:

/snittscore-2013.jpg

och i följande graf visas vår form under året (snittscore för rullande fem). Eftersom Stefan endast spelade 3 rundor så blev det ingen rullande 5 för dig....

/rullande-5-2013.jpg

 

 Gott nytt år!!!!!

 

 

 

God Jul

23 dec 2013

Snart är äntligen detta bedrövliga år till ända..... men eftersom jag inte varit särskilt stygg i år (bara slagit sönder en klubba) så kan jag räkna med att inkassera lite julklappar!

Högst upp på önskelistan (det smärtar att säga det) står en golfkikare.... jag har verkligen försökt att vinna utan kikare, men tyvärr så har denna doping blivit ett måste för att kunna konkurera på touren. Det är precis som Tour-de-France...du kan helt enkelt inte vinna på naturlig väg utan istället sker ngn form av kollektiv doping...

Så med en kikare i bagen till nästa säsong räknar hag med att kunna ta tätpositionen igen och det är ju dessutom en hel del annat som pekar åt det hållet:

1. Jag ska böja lite på knäna innan jag påbörjar baksvingen! (Detta kommer att ge oanande förbättringar i mitt svingspår!)

2. Gustav har köpt en ny putter efter att ha puttat bättre än någonsin. (Han blir återigen klart sämt på att putta, vilket har vart fallet sedan Stefan börjat spela Precision).

3. Johan har fått fört sig att gå till gymmet. (Risis går ner till 40kg precis som på gymnasiet och minsta vindpust gör att han luftsvingar).

4. Gustavs köks renovering drar ut på tiden (Jag skulle också ha svårt att hålla fokus om jag lagt 0,5 MSEK på ett halvfärdigt kök som saknar sina bärande väggar).

 

God Jul!

Fega näthatare

24 jul 2013

Jaha och så har även denna hemsida drabbats av fega näthatare som inte vågra skriva under med sitt eget namn utan gömmer sig bakom okända signaturer så som "Beundrare".....

Men Jag bloggaren Erik Stolt vågar varje fall stå för mina kommentarer och här kommer några:

-Johan, jag kommer att krossa dig idag på Kyssinge!

-Jag skämdes över dig på tolfte hålet på Viksberg senast!

-Jag tycker det är så patetiskt att inte änns ha en järn 3a i baggen! Ärligt talat så trodde jag att tom. kärringar hade en järn 4a!

För övrigt är det bara en tidsfråga innan jag har lägst hcp igen! Blir det inte i år så är jag säker på att jag har det nästa år!

/Erik Stolt

 

 

 

 

 

 

 

 

Sänkning!

10 jul 2013

38 pinnar på Parken igår o andra raka segern mot Risis på hans älsklingbana!

Nu inväntar jag ketchupeffekten...... tror det blir sänkning nästa runda igen!

Men det är ingen tillfällighet Johan att jag slår dig på nytt när jag e så mkt mer mångsidig från tee....

Hål 7: låg drive i motvinden som driver ut er båda!

Hål 12: Spikrak spoon mitt i gapet.

Hål 1: Perfekt drawad hybrid

Hål 6: Fadad järn 3 som följer doglegen!

Medan Risis spelar konsekvent med en högt slagen drive....o när han ska prova en annan klubba som på hål 6, så hookar han bort sig.....


Nä nu e det jag som e i förarsätet!!!!!

 

 

 

 

Dag 1 - upp som en sol ner som en pannkaka

9 jun 2013

Erik 85 (75)

Gustav 88 (79)

Johan 91 (83)

Stefan 126 (105)

 

Eftersnacket kom av naturliga själ handla om Risis sista nio....53 slag!!!!! Ska mästaren få ordnung på sitt spel till Vasatorp?

Hästen och Jag

7 jun 2013

Kl e i gryningstimmarna  och jag står här och får värfefulla tips av en riktig gräsexpert! Precis som jag föredrar han tjocks gräs och inte för välklippt.... Vi trivs bäst där! När han tar sig an turfen så skjuter han fram överkroppen och bibehåller god balans..... Mkt bra! Det ska jag också fokusera på i svingen! 

För övrigt anser Czandor att långsamt spel är värre än efterhängsna flugor och att det kan inte vara nödvändigt att börja sticka ner peggar och mäta klubblängder när man ändå har sockat bort sig i skogen.... Vad hände med det dugliga ögonmåttet? Nä nu bedrivs det tydligen kärnfysik på banan o man umgås mer med sitt kikarsikte än med medspelarna......

Det e tur att det fortfarande finns riktiga golfspelare som Stefan! Jag hoppas du kniper andraplatsen framför herrarna Bramserud....

 

← Äldre inlägg