ÖT-Premiär

Efter ÖTs prolog i den spanska värmen var det äntligen dags för Sverigepremiär för touren. Banan, Arlandastads Nya, där jag aldrig tidigare skjutit över 80 ingav hopp om att detta skulle bli en markering högt upp på bruttolistan. Efter ett duffat inspel och en snöplig bogey på hål 1 gav jag mig själv 3 riktigt OK birdiechanser som tyvärr alla mynnade ut i var sitt tap in-par. En bra up and down på hål 5 imponerade tydligen så på medspelarna att kommentaren ‘’är det sänkning på gång’’ viskades. Vilken jinx! Utslaget på hål 6 hamnade i fairwaybunkern, toppat andraslag till bakre greenbunker, missat bunkerslag, ospelbar boll och trippeln var ett faktum. Drivern fungerade inte denna dag trotts att den funkat så fint i trackman. Men vad gör det? Jag har ju tourens manligaste driver med endast 8 graders loft. Hur ska Erik slå det? Att jag dessutom spelar de minst spelförlåtande järnklubborna på touren måste nu svida än mer i den forna singelhandicapares ögon. 83 slag, 12 över par blev resultatet. Ett slag sämre än Gustav men ändå 1 slag bättre än Eriks toppnotering säsongen 2016.

 

Stolt, som valde att inte spela ÖT-premiären i år la sin första tävling i korpen, en liga i vilken Erik stormtrivs. Glädjeropet från 18e green efter att Erik rullat i putten som slog den berömda Bogey-Svensson ekar fortfarande i de Uppländska skogarna. Imponerande Erik, verkligen! Lite tråkigt var dock att varken Viasat eller C-more sände Eriks bragdrunda så jag kan endast referera till Eriks egen ’’sergerintervju’’ i viken han nämner att batteriet i kikaren la av. Detta såg han dock enbart som något positivt och jag förstår honom. Det är ju uppenbart fel på Eriks kikare. Den indikerar för korta avstånd, det har vi sett så många gånger. Typexemplet är då Eriks inspel landar 7 meter kort om green, Erik slår ut med armarna och säger ‘’Va!!!! Jag förstår ingenting, kikaren sa 163 meter till flagg och då tog jag ändå en järn-8 för att kompensera för den lätta motvinden’’. Det råder inget tvivel om att Eriks kikare länge jobbat i maskopi med golfgudarna för att sabotera Eriks golfspel. Bra Erik att du äntligen låter förrädaren stanna hemma!

 

V1orna, bollen som passar alla svingar utom Eriks . Har Titleist medvetet skapat en boll som förstör Eriks spel? Kanske… Frågan blir då var de samlat så mycket information om denna mycket komplexa sving. Gissa om jag vek mig dubbel av skratt när någon föreslog att de kanske köpt Trackmandata från någon av Eriks utprovningar. Hallå?!?! Inte ens Trackman klarar av att registerna en sving där klubban kommer så mycket utifrån och in. Om Titleist samlar information om Erik är det en gåta hur de får tag på den. Smart Erik att du byter leverantör till Bridgestone. En tillverkare som har fullt upp att vinna formel1 lägger knappast resurser på att sabotera Stolts spel.

 

Handicapgrupp 3…. Nä skämten om det tar vi en annan gång. Säkert är dock att man bör sälja sina Telia-aktier då Stolt lär låta operatören 3 leverera årets semesterhälsning från Grekland. Semesterpengar han kanske borde lägga på ett par nya icke vita golfskor.  

 

5 maj 2017